Placeholder

Hoe een energielabel aanvragen via Woninglabel.nl

21 April 2023Jelmer Jasken

Regel voordelig en snel een energielabel voor je woning of bedrijfspand bij verkoop, verhuur of nieuwbouw via Woninglabel.nl. In slechts drie stappen ontvang je het label. We nemen je graag mee in het proces voor het aanvragen van een energielabel via ons platform.

Invullen persoonlijke gegevens

Voordat je een geschikte energielabel-adviseur kunt vinden voor het opstellen van jouw energielabel, hebben wij enkele gegevens van je nodig. Via de vergelijker op Woninglabel.nl geef je aan of je een energielabel aanvraagt voor een woning of bedrijfspand. Daarna dien je je postcode en huisnummer in te vullen. Op basis hiervan krijgen wij direct toegang tot de gegevens van de overheid over de grootte van jouw woning of bedrijfspand. Tot slot dien je aan te geven om welk type woning of gebouw het gaat. 

Screenshot Woninglabel.nl vergelijker.
Afbeelding 1: Onze energielabel-adviseurs voor jou geselecteerd.

Een energielabel aanvragen

Na het invullen van jouw gegevens verschijnt er een scherm met alle beschikbare energielabel-adviseurs bij jou in de buurt. De getoonde prijzen en levertijden zijn specifiek voor jouw woning of bedrijfspand. Indien je snel een energielabel nodig hebt, kun je het beste kiezen voor een iets duurdere adviseur met een kortere levertijd. We adviseren je altijd de beoordelingen van een energielabel-adviseur te controleren voordat je een keuze maakt. Als je tevreden bent met de beoordelingen, kun je direct de beschikbaarheid van de adviseur reserveren en het label aanvragen.

Screenshot Woninglabel.nl vergelijker.
Afbeelding 2: Kies jouw energielabel-adviseur.

Het bezoek van de energielabel-adviseur

Na aanvraag is het de beurt aan de energielabel-adviseur. Binnen 24 uur neemt de adviseur contact op voor het inplannen van een afspraak. Zodra de adviseur het energielabel komt opnemen, hoef jij alleen maar achterover te leunen. De adviseur bepaalt het energielabel aan de hand van meer dan 150 unieke kenmerken, zoals de afmetingen, het bouwjaar, het gebouwtype, het (aanwezige) isolatiemateriaal van de muren, het dak en meer. 

Vervolgens wordt het energielabel verder uitgewerkt met behulp van specialistische software en specifieke berekeningen. Zo wordt het fossiele energieverbruik uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
7 December 2023

Ontvang nu 10% korting op je Maatwerkadvies opleiding bij Kader Academy

Placeholder
4 December 2023

Aanzienlijke prijsdaling zorgt voor een verkorte terugverdientijd van zonnepanelen

Placeholder
1 December 2023

Nederlandse koopwoningen duurzamer dan verwacht

Placeholder
28 November 2023

Subsidie voor isolatie tegen energiearmoede