Alle energielabel-adviseurs op één plek
Geen gedoe
Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid
8.8 / 10(478 reviews)

Geen handhaving van verplicht energielabel op Funda

Vanwege drukte zal er geen handhaving plaatsvinden van een verplicht energielabel bij verkoop of verhuur van je woning op Funda.

Wat moet ik doen wanneer het energielabel bij drukte niet op tijd geleverd kan worden? Dan kan je aanspraak maken op de volgende regeling. Tot 1 januari 2022 vindt er geen handhaving plaats op het verplicht bezitten van een energielabel bij de verkoop of verhuur van je woning. Een energielabel heb je verplicht nodig bij de verkoop of verhuur van je woning. Je mag alleen aanspraak maken op deze regeling wanneer het bij drukte redelijkerwijs niet mogelijk is om een energielabel op tijd te verkrijgen. Vervolgens dien je bij het transport van de woning bij de notaris wel een energielabel op je woning te hebben.

Sinds een aantal maanden was het al mogelijk om een woning onder deze regeling te verkopen of te verhuren. Deze regeling verloopt oorspronklijk op 1 juli 2021 maar is nu geldig tot het einde van het jaar.

Een geldige afspraak voor het verkrijgen van een energielabel maak je via de grootste vergelijker van energielabel-adviseurs in Nederland. Regel het gemakkelijk en snel binnen 3 klikken op Woninglabel.nl

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu